Geef een Geels vieruurtje cadeau!

Nog op zoek naar een origineel kerstcadeautje? Geef eens een Geels vieruurtje cadeau! Met dit parkeerabonnement kan je dagelijks vier uur parkeren op de centrumparkings Pas, Nieuwstraat, Havermarkt, Grote Werft en Lebonstraat. Ideaal om ongestoord te winkelen of te genieten van een heerlijke tas koffie.

Het abonnement kost 30 euro per jaar en is nummerplaat gebonden. Koop je een abonnement, dan betaal je eenmalig 1 euro voor de kaart. Een vieruurtje aankopen kan op twee manieren. Je kan 31 euro storten op rekeningnummer BE23 0012 0491 4091 – GEBABEBB met vermelding van je nummerplaat en rijksregisternummer. Je abonnement wordt vervolgens per post opgestuurd. Je kan ook langs gaan bij de infocel technische diensten in het stadhuis. Daar kan je zowel contant als met bancontact betalen. Je krijgt het abonnement dan onmiddellijk mee naar huis.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Verkeershinder op Antwerpseweg

Van 1 tot 19 december voert een firma grond- en kabelwerken uit op de Antwerpseweg. Verkeer blijft mogelijk over één rijstrook.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Zwembad gesloten wegens onderhoudswerken

Het stedelijk zwembad sluit voor onderhoudswerken van vrijdag 12 december 17 uur tot en met 21 december 2014. Tijdens de eindejaarsperiode is het zwembad gesloten op  24, 25 en 31 december en op 1 januari.

meer info: sportdienst, 014 56 67 00, sport@geel.be

Leef je uit op de binnenspeeldag!

Na het grote succes van de buitenspeeldag organiseert  de jeugddienst nu een binnenspeeldag. Op woensdag 17 december van 13u tot 17 u zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom in jeugdcentrum De Bogaard. Kinderen kunnen gratis deelnemen aan allerlei activiteiten. Rustig een gezelschapsspel spelen, luisteren naar verhalen van de voorleesfee, je uitleven op de kinderfuif of verschillende circustechnieken uitproberen? Het kan allemaal tijdens de binnenspeeldag!

meer info: jeugddienst, 014 56 68 00, jeugddienst@geel.be

Ontdek de Geelse eetgewoonten doorheen de jaren

Nog tot en met zondag 29 maart 2015 kan je een bezoek brengen aan de tentoonstelling’ Meer dan brood alleen’ in het Gasthuismuseum. De tentoonstelling staat stil bij de Kempense eet- en ontvangstgewoontes vanaf de middeleeuwen. Het kookpotje van Jan met de pet, de burgerij en van de  Gasthuiszusters worden onder de loep genomen. Kinderen tussen 6 en 10 jaar kunnen op een speelse manier de tentoonstelling ontdekken. Aan de hand van opdrachten komen kinderen de ingrediënten en bereidingswijze van een overheerlijk recept te weten dat ze thuis kunnen uitproberen. Een bezoekje kost 3 euro voor volwassenen en 1,5 euro voor kinderen.

meer info: Gasthuismuseum, 014 56 6840, gasthuismuseum@geel.be

Snuisteren op de kerstmarkt

Kom op zaterdag 13 en zondag 14 december de unieke sfeer opsnuiven op de kerstmarkt. Misschien kan je nog een leuk kerstgeschenkje op de kop tikken of laat je je verrassen door allerhande lekkernijen en hartverwarmende drankjes. De kerstmarkt opent zaterdag en zondag om 16u.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Eindejaarsopendeur Geel centrum

Op zondag 13 december en zondag 21 december zijn de winkels in de centrumstraten open van 13u tot 18u. Ideaal om de laatste kerstgeschenkjes op de kop te tikken.

meer info: lokale economie, 014 56 60 90, economie@geel.be

Eerlijke cadeaudagen in cc de Werft

De Wereldwinkel en de Derde Wereldraad brengen het Zuiden naar het cultuurcentrum. Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 december organiseren ze een geschenken- en infobeurs waar je kwaliteitsvolle producten van eerlijke handel kan kopen. Je vindt er heel wat lekkers zoals chocolade, koffie of thee, maar je kan er zeker ook een leuk kerstcadeautje op de kop tikken. Koop een eerlijk product en bezorg  de producenten in Zuiden een inkomen voor een menswaardig leven. De geschenkenbeurs start vrijdag om 19u. Op zaterdag en zondag openen de deuren om 10u.

meer info: cc de Werft, 014 56 66 60, info.dewerft@geel.be